Dels justeras nyhetsflödet för de användare som inte har särskilt mycket innehåll att visa. Dessa användare har tidigare berörts av en begränsning av antalet postningar som visas från samma källa. Den nya förändringen innebär att flera postningar från samma källa tillåts att visas.

Facebook

Vidare prioriteras uppdateringar från Facebook-vänner i nyhetsflödet hos användare med många kontakter på Facebook. Här blir följden rimligtvis att det blir ännu svårare för företag att synas i nyhetsflödet.

En tredje förändring är att de kommentarer som dina Facebook-kontakter lämnar för andra postningar inte kommer att prioriteras lika högt i nyhetsflödet. De kommer att visas längre ned i flödet, eller i vissa fall vara helt osynliga.

Facebook kommenterar konsekvenserna av justeringarna så här: ”Förändringarnas påverkan på din sidas spridning kommer att variera stort beroende på sammansättningen av din publik och din postningsaktivitet. I vissa fall kommer räckvidden att minska."

Läs mer om förändringarna i Facebooks pressmeddelande:
http://newsroom.fb.com/news/2015/04/news-feed-fyi-balancing-content-from-friends-and-pages

Fakta

I år storsatsar Webbdagarna i Malmö med ett mycket ambitiöst tvådagarsprogram på Clarion Malmö Live 19-20 maj. Läs mer och anmäl dig: webbdagarna.se/malmo