Räkna med en storsatsning på e-handel från Automattic framöver. Företaget, som ligger bakom den populära publiceringsplattformen Wordpress, har nu köpt ledande e-handelsmodulen Woocommerce för en okänd summa.

Läs mer: Sverige visar vägen för mobil e-handel

Redan i dag använder sig 600 000 e-butiker över hela världen av kombinationen Wordpress och Woocommerce. Det gör plattformen till den mest populära globalt sett med omkring 30 procent av marknaden, även om Magento, Opencart och Zen cart också är stora spelare.

Automattic
Företaget som i dag äger Woocommerce heter Woothemes och hittills har e-handelsmodulen laddats ned sju miljoner gånger. I köpet ingår även alla övriga moduler och teman som Woothemes har utvecklat.

Köpet kommer som en överraskning för många analytiker. Även om det var känt att Automattic hade för avsikt att expandera på e-handelsområdet trodde de flesta att man tänkte ta fram en egen plattform.

Läs mer hos Auttomatic: http://ma.tt/2015/05/woomattic

Fakta

Du har väl inte missat våra kurser inom Internetworld Academy, där våra rutinerade lärare lyfter dina digitala kunskaper till nästa nivå? Vi erbjuder för närvarande tre certifieringsutbildningar samt kursen SEO Essentials.
Läs mer och anmäl dig: www.webbdagarna.se/academy/startsida