I dagsläget visas innehåll från flera gratistjänster såväl som betaltjänster i Playpilot, däribland Filmnet, HBO Nordic, Netflix, Viaplay, SVT Play, Kanal 5 Play, TV3 Play och Comedy Central. Uppspelningen sker inte på Playpilot, utan du länkas vidare till respektive streamingtjänst när du klickar på något du vill titta på.

Läs mer: Fem heta trender på nätet

Playpilot är gratis att använda och har en modern och responsiv design utan krusiduller. Toppmenyn låter dig välja mellan att visa serier, program, film eller dokumentärfilmer - i varje underkategori kan du sedan sortera utbudet baserat på popularitet, bokstavsordning, datum eller betyg på filmsajten IMDB. Genom att skapa ett konto och logga in på Playpilot kan du lägga till innehåll i en lista med favoriter och, naturligtvis, bestämma vilka streamingtjänster vars innehåll ska dyka upp på Playpilot.

playpilot

– Att hitta något bra att kolla på i Sveriges största play-katalog är såklart inga problem för den som har lite tid att leta, men ibland kan det vara skönt med lite tips. Därför jobbar vi stenhårt på att underlätta utforskandet, bland annat genom detaljerad kategorisering, popularitets- och IMDB-rankingar samt en hel startsida fylld av redaktionella tips, säger Henning Horn, grundare av Playpilot.

Playpilot är ett svenskt startupföretag som vuxit fram på Handelshögskolans inkubator SSE Business Lab. De två grundarna, Adam Chrigström och Henning Horn, har tidigare varit verksamma som medieanalytiker.

Sajten lanserar skarpt den 24 juni: www.playpilot.com