Twitter
Nu kan du se din position i det svenska Twitteruniversumet via den årliga undersökningen Twittercensus.

1. Facebook lanserar livestreamingtjänsten ”Live”
Facebook följer i Periscopes och Meerkats fotspår och lanserar en egen livestreamingtjänst, som dock bara är tillgänglig för kända personer. På den egna nyhetsbloggen förklarar de hur privatpersoner kommer att kunna komma närmare sina favoritkändisar genom tjänsten ”Live”. Livesändningarna kommer att kunna följas via den nya appen Facebook Mentions, som är särskilt utvecklad för att följa offentliga personer. Några profiler som redan har börjat sända via appen är Dwayne The Rock Johnson, Serena Williams och Martha Stewart.

2. Snapchat öppnar för fler nyheter
Samtidigt som Facebook och Twitter blir allt viktigare nyhetskällor, enligt en rapport från Pew Research Center, lanserar Snapchat fler nyhetskanaler i sin Discover-del, bland annat Buzzfeed. Discover, som lanserades i januari, är ett nyhetsflöde i Snapchat där utvalda mediekanaler kan sända dagliga nyheter med text, bild och video direkt till app-användarna. Ett sätt att nå den yngre målgruppen med aktuella nyheter som är vana Snapchat-användare. Även Facebook jobbar på en Twitterliknande app för att leverera breaking news snabbt, enligt Business Insider.

Läs mer: Så utvecklas Facebook

3. Twitters direktmeddelanden får obegränsat antal tecken 
Äntligen går det att ha längre konversationer i direktmeddelanden på Twitter! Under kommande veckor kommer begränsningen av tecken i direktmeddelanden att tas bort på såväl twitter.com som i appar och tredje-partstjänster. Det sociala mediet är dock tydligt med att påpeka att 140 tecken-gränsen kommer att bestå för publika tweets.

4. Sökfunktion lanseras på instagram.com
Instagram gör det lättare att använda tjänsten från en dator och lägger till en sökfunktion på instagram.com. Nu blir det lättare att följa hashtags, platstaggar och andra konton utan att använda mobilen eller surfplattan. Instagram har också lanserat landningssidor för såväl hashtags som platser. Se till exempel #webbdagarna.

5. Google plus inte längre ett krav för att skapa ett Youtube-konto
Google stryper kravet på att ha en profil på Google plus för att kunna använda andra Google-tjänster. Det här är extra intressant för Youtube-användare, som länge klagat på att de varit tvungna att skapa en ny sida på Google plus varje gång de startat en ny Youtube-kanal. Början på slutet för Google plus, som aldrig riktigt drog igång? Läs mer om beslutet på Googles blogg, samt på Youtubes blogg.

Läs mer: Låt barnen slippa synas på Facebook

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning