Neil Patel

Neil Patel är entreprenör och bloggare och hjälper företag som Amazon, NBC och HP att växa. Han reser ständigt runt världen för att tala på konferenser, i början av september talar han till exempel på Conversion Jam i Stockholm, och har av Wall Street Journal och Entrepreneur Magazine utsetts till en av världens mest inflytelserika digitala profiler.

– För mig är det viktigaste i mitt jobb att hjälpa andra, det är därför jag lägger så mycket tid på bloggen och att tala på konferenser och event. Jag tycker att det roligaste som finns är att prata med andra människor, berättar Neil Patel när vi når honom över telefon från Seattle där han bor.

Läs mer: Så mäter du effekten av content marketing

Bloggen Quick Sprout är Neils Patel största fokus i dag och han skriver ett tiotal blogginlägg varje vecka med tips kring hur företag kan öka konvertering via digital marknadsföring. Enligt honom är content marketing det viktigaste att lägga tid på i den digitala strategin.

– Om man skriver personliga och utbildande inlägg bygger man en relation med sin målgrupp, vilket leder till tillit och lojalitet. Det är viktigt för både enskilda individer och för företag.

Neil Patel startade sin resa som entreprenör redan som tonåring. Först som försäljare av dvd-filmer och dammsugare, därefter blev han konsult inom marknadsföring på webben. Motivationen kommer från hans mamma, som tog för sig och skapade sina egna förutsättningar när Neil Patels familj flyttade till USA.

– När jag växte upp hade vi aldrig några pengar, även om mina föräldrar jobbade hårt. Min största motivation till att fortsätta jobba och starta företag har varit just för att tjäna pengar. Och även att hjälpa andra att lyckas.

Neil Patel insåg vid ung ålder att pengarna finns i mjukvaruföretag. En produkt är mer skalbar än vad konsulttid är. Han har under de senaste åren startat företagen KISSmetric, Crazy Egg and Hello Bar, som alla hjälper företag att tolka statistik från hemsidebesökare för att bättre förstå hur de kan öka försäljning online.

– Det handlar alltid om skalbarhet när man är entreprenör. Och att lita på andra människor. Jag har som policy att bara anställa de som är smartare än jag själv. Då fortsätter företagen att växa och jag kan lita på att de drivs av goda händer. Då får jag mer tid över själv till att blogga, och att skapa bra content för att fortsätta bygga relationer med andra människor.

Sida 1 / 2

Innehållsförteckning

Fakta

1. Geo-targeting. Vad kan du lära från dem i din närhet, hur kan du rikta innehåll? Till exempel att besökare från Stockholm får upp en text om Stockholm när de kommer in på hemsidan.

2. Tydlig call to-action. Att berätta för besökare vad de kan/ska göra på din hemsida leder till fler konverteringar.

3. Lär dig var trafik faller bort på din webbplats. Skapa så kallade funnels (kanaler) via analytikertjänster och optimera de ställen på din hemsida där folk faller bort. Behåll trafiken du redan har och optimera den för sälj.