Yasmin Tilles

Att jobba med att arrangera event är väldigt speciellt. På minussidan finner vi den ofrånkomliga eventstress-peaken, då allt ska fixas på en gång även om man har planerat i ett halvår. Eller vad sägs om den traditionsenliga post-eventsjukan, som man alltid vaknar upp med morgonen efter ett event?

Men det positiva överväger med råge det negativa. Trots, eller kanske på grund av, eventstressen, adrenalinet och de kreativa nödlösningarna som kan innefatta allt från tejp och säkerhetsnålar till Skype (när man, läs: jag, råkat boka in en talare på fel dag), finns det inte mycket som kan slå jobbet som eventarrangör.

Läs mer: "Vi satte 50/50 som mål - ni kan aldrig ana vad som hände sen"

Det är i skrivande stund 22 dagar kvar till Webbdagarna Göteborg, som den 23-24 september kommer att fylla Clarion Post med 700 deltagare. Ni kan säkert gissa hur stämningen är på kontoret just nu. Ett antal gånger har vi tjoat och tjimmat, high-fivat varandra och känt oss extra förväntansfulla. Som när vi nyligen hade en virtual reality-workshop med våra talare från Apartment 5, som på Webbdagarna i Göteborg kommer att berätta hur man använder virtual reality i sin marknadsföring. Det kändes extra roligt att hoppa runt mellan natursköna miljöer på Island och meditativa molekylvärldar, eftersom vi visste att ni också kommer att få kliva in i dessa världar på Webbdagarna. Ni hittar virtual reality-glasögonen och andra spännande prylar i ”Teknik möter människa”-ytan i utställningsområdet.

Förväntningarna stiger också i takt med att vi bokar in de sista talarna. Som exempelvis den karismatiska, coola och inspirerande entreprenören Linda Liukas, som har skrivit en bok om hur man lär unga att koda. Du får även ta del av konkreta föreläsningar om konverteringsoptimering med Adlibris och omnikanalsstrategier med Nudie Jeans. Och missa för all del inte våra extrainsatta frukostworkshops om Google Analytics och ”Att skriva för webben”. Mer om programmet här.

Läs mer: "Det går inte längre att skylla på att det är krångligt"

Vårt fokus just nu är att se till att vi infriar era förväntningar den 23 - 24 september med grymma talare, kunskap, nätverkande och mängder av positiv energi. Det jobbar vi hårt på.

T-minus 22 dagar till att pulsen kommer att stiga när mörkret faller över den fullsatta hörsalen och en storslagen video spelas på duken. Hoppas att just du sitter i publiken då. 

Vi ses på Webbdagarna i Göteborg!


Passa på och köpa din biljett till Webbdagarna Göteborg 23 - 24 september innan prishöjningen vid midnatt natten till torsdag 3 september. Slå till i dag och spara 1 000 kronor. Läs mer och boka här.