Paulina Modlitba Söderlund, Webbdagarnas moderator och programredaktör, slutar sitt uppdrag. Vad händer nu?

– Vi är så glada att vi har fått jobba tillsammans med en sådan talang som Paulina och önskar henne lycka till inför hennes kommande uppdrag! säger Anna Nilsson, eventchef på IDG.

Anna Nilsson
Anna Nilsson, eventchef på IDG.

– Just nu är vi i en spännande process, där vi tillsammans i Webbdagarna-teamet har valt ut en shortlist med potentiella kandidater till moderatorrollen. Det är personer som vi tror skulle kunna utveckla Webbdagarna och ta eventet till nästa nivå. Just nu har vi en urvals- och intervjuprocess framför oss. Låter det som ett uppdrag för dig är du välkommen att höra av dig till mig.

Vilket är ditt insidertips, vem blir den nya moderatorn?

– Vår shortlist är hemlig, stay tuned!

Hur kommer Webbdagarna att utvecklas framöver?

– Vi är väldigt stolta över det vi gör och vad vi har lyckats åstadkomma, men för oss är det naturligt att konstant sträva efter förändring, förbättring och utveckling. Allt för att våra besökare, partners och talare ska känna att de får inspiration och en wow-upplevelse, samtidigt som de får konkret kunskap att ta med sig och börja jobba med redan nästa dag.

– Framöver har vi planer på att förbättra utställningen ännu mer (den genomgick ett stort lyft redan i år), där vi kan skapa fler mötesplatser mellan besökare, talare och partners. Sedan jobbar vi ständigt med att utveckla vårt innehåll genom att hitta föreläsningar du inte visste att du behövde och talare som skapar debatt.

Du är eventchef på IDG och ansvarig för samtliga event företaget ordnar, bland annat Webbdagarna. Berätta om dig själv, vem är du?

– Jag har jobbat på IDG i fem år och bott i Stockholm i lika många. Innan dess bodde jag utomlands i nästan tio år bland annat i Schweiz, Thailand, Belgien och England. Till sist blev hemlängtan lite för stor och nu är jag jätteglad över att få bo närmare familjen och att jag har fått så fantastiska vänner och kollegor här i Stockholm.

– Jag har jobbat med event, projektledning och marknadsföring under de flesta åren av mitt yrkesliv, men det många inte känner till om mig är att jag pluggade molekylär medicin på universitet och var på väg in i forskarlivet. Det blev en helomvändning, kan man lugnt säga.

Läs mer: "Vi nådde vårt 50/50-mål, det är jag så stolt över"

Vill du kontakta Anna Nilsson? Skicka ett mejl till anna.nilsson@idg.se


Det är dags att ta ett helhetsgrepp om webbplatsen och allt som handlar om analys, sökoptimering, sökordsannonsering, texter, rörligt material med mera. Webbdagarna Academy har kurserna du inte får missa, bland annat om Google Analytics, Google Adwords, att skriva texter för webben, att göra en egen podcast och mycket, mycket mer. Läs mer och boka en kurs HÄR.