Del 1: Därför måste alla jobba med konvertering

Sidvisningar och unika besök i all ära – men vilken betydelse har trafiken om besökarna inte gör det man vill? Allt fler jobbar med konvertering, men fortfarande är det många som gör fel.

Del 2: Så gör du – 8 steg till bra konvertering

Viktigaste tipset enligt konverteringsexperten John Ekman: Lyssna inte på tips! Här bjuder han och Maria del Riccio ändå på åtta saker att tänka på. Kopiera till exempel inte konkurrenterna, de vet inte heller vad de gör.

konvertering

Del 3: Maria del Riccio: ”Ofta får vi bättre konvertering när vi tar bort saker”

30 procent högre konvertering – redan vid första testet. Maria del Riccio är konverteringsexpert på Aftonbladet, där konverteringsoptimering har blivit en del av arbetskulturen.

Del 4: Så kan fel bilder sänka konverteringen på din sajt

Rätt bilder kan få din sajt att konvertera mer, men fel bildval kan i stället sänka den.

Del 5: Så mäter du konvertering – vad händer under kundens resa?

Mäta, analysera, testa och följa upp. Hur ska man jobba för att bli bra på konvertering? Du måste se helheten, säger Fredrik Gustafsson, Bizkit Havas.

Del 6: Tre missar som kan döda konverteringen i mobilen

Att ha en mobilsajt som konverterar är mer än viktigt, det kan vara helt avgörande för affären.


Det är dags att ta ett helhetsgrepp om webbplatsen och allt som handlar om analys, sökoptimering, sökordsannonsering, texter, rörligt material med mera. Webbdagarna Academy har kurserna du inte får missa, bland annat om Google Analytics, Google Adwords, att skriva texter för webben, att göra en egen podcast och mycket, mycket mer. Läs mer och boka en kurs HÄR.