katarina strömberg

Hallå där Katarina Strömberg, chefredaktör på Internetworld, som är Webbdagarnas nya moderator. Grattis till det roliga uppdraget!

– Tack, det känns fantastiskt spännande! Jag är glad, stolt och mycket förväntansfull. Jag har jobbat med Webbdagarna sedan 2011 och modererat många kunskapsspår, både på stora scenerna och på de mindre, samt hållit i såväl frukostseminarier som vissa programpunkter, men att få vara värd för hela programmet är ett drömuppdrag.

Hur ser du på moderatorskapet på Webbdagarna? Blir det några nyheter?

– Det blir det definitivt, det är alltid nyheter på gång på Webbdagarna. Mitt uppdrag är att vara den röda tråden, att se till att både talare och publik kan känna sig lugna och trygga i att vi har skapat det bästa program vi kan och gör vårt yttersta för att ge dem en storslagen eventupplevese.

– Dessutom tycker jag extra mycket om att ställa frågor och hålla i debatter. Jag är ju journalist och vi är nyfikna själar som gillar just det, att fråga andra om allt möjligt!

Du är även chefredaktör på Internetworld och kursledare på Webbdagarna Academy, vad gör du egentligen på dagarna?

– Jag leder vårt redaktionella arbete och har ansvaret för de artiklar vi publicerar på Internetworld.se. På Webbdagarna Academy håller jag i kursen ”Att skriva för webben”, där jag bland annat avslöjar alla mina bästa tips för att skriva lockande rubriker, inledningar som suger in läsaren i texten och inlägg i sociala medier som får viral spridning.

– Dessutom jobbar jag med programmet till Webbdagarna, tillsammans med vår programredaktör och vårt nystartade programråd. Programmet på Webbdagarna är helt redaktionellt drivet, vi jobbar med det på samma sätt som vi jobbar med artiklar. Vi letar idéer och uppslag, hittar rätt vinklar och utgår från vad vår målgrupp behöver och vill ha.

Vad gjorde du innan du blev chefredaktör på Internetworld?

– Då var jag redaktionschef på Internetworld. Jag har jobbat som journalist i över 20 år, varav de senaste 18 åren på vårt förlag IDG. Det är länge, jag vet, men jag trivs ju så bra! Jag har jobbat med fem olika tidningar här på IDG, som chefredaktör, redaktionschef och redaktionssekreterare.

– Texter och skrivande hör till det roligaste jag vet, numer i hård konkurrens av att stå på scenen och moderera.

Berätta något vi inte vet om dig!

– Ja, vad ska jag avslöja?! Jag har en hel handfull barn, jag är galen i frågesport och ordspel som Wordbrain, som jag helst spelar ihop med maken, och så läser jag (alldeles för) många deckare. Min inte så hemliga last är snygga skor!


Webbdagarna Stockholm är inspiration i världsklass, kombinerat med konkreta tips på hur du kan använda digitala kanaler i din yrkesroll. Årets heta tema är ”Kunden i fokus” och över 80 talare kommer under två dagar att bjuda på föreläsningar om content marketing, digitala strategier, webbanalys, UX design, sociala medier, konvertering, e-handel, roi och mycket, mycket mer. Webbdagarna Stockholm har varit slutsålt tre år i rad, läs mer och boka din plats redan i dag HÄR!