techcrunch
Foto: John Phillips / Getty Images for TechCrunch

Fintech
Tjänster inom den finansiella sektorn, ofta som svar på traditionella banktjänster eller som betallösningar för e-handel. Till exempel svenska Klarna eller brittiska Transferwire.

Hyperlokalitet
Tjänster som ser till det fysiska området någon befinner sig i, som Deliveroo som levererar mat från de populäraste restaurangerna i kundens närområde, Thoughts Around Me, som är en anonym chattapp för ditt närområde, eller Fitssi, ett Tinder för att hitta träningspartners.

M-health
Wearables som används för att förbättra eller övervaka hälsa. Som Qardio som övervakar hjärta och blodtryck eller israeliska Upright - ett träningsredskap som hjälper dig till bättre hållning.

Artificiell Intelligens
Smarta tjänster som lär sig att producera eller hjälpa på egen hand. Som JukeDeck, som komponerar musik att använda i film eller spel.

Smart Work
Tjänster som förenklar i arbetslivet. Som Lystable – ett projektverktyg för att hantera frilansare som ofta anlitas av ett företag; används av Google och The Economist.

Virtual Reality
En virtuell värld som ser ut, känns och ibland även doftar som vår värld. Som Breaking Fourth, ett virtuellt spel där du släpps ner på en teaterscen, eller POW 3D Design, som skapar en virtuell värld av en arkitekts ritning som du sedan kan promenera igenom.

Augmented Reality
En förstärkt verklighet genom realtidsapplikationer som beskriver det omkring oss. Som Blippar – en browser av fysiska ting du ser i din omgivning, ett slags Wikipedia för den fysiska världen.

Läs mer: Fintech, artificiell intelligens och hyperlokalt i fokus på Techcrunch


Årets bästa mötesplats i Stockholm är utan tvekan Webbdagarna 22-23 mars 2016. Kom och nätverka, träffa spännande branschpersonligheter och överraskas av oväntade möten. Dessutom blir det förstås inspiration och föreläsningar i världsklass, i kombination med konkret kunskap i våra femton kunskapsspår. Boka biljett på stört HÄR – vi ses där!