e-handel

Det här är femte delen i vår serie om e-handelsplattformen WooCommerce. De tre första delarna hittar du här:
Del 1: Därför ökar WooCommerce bland mindre e-butiker
Del 2: ”Open source ger oss frihet att välja leverantörer”
Del 3: WooCommerce mognar och tas på större allvar – här finns de nya aktörerna 
Del 4: Det här måste du ha koll på innan du drar igång din WooCommerce-butik

I dagsläget passar WooCommerce kanske bäst för mindre företag eller innehållsdrivna nätbutiker utan omnikanalsambitioner. Om inte WooCommerce passar just ditt projekt finns det många alternativ.

Magento. Open source-plattformen Magento är ett mycket populärt val för mellanstora och stora företag. Det är en kompetent plattform för dem som vill hålla nere licenskostnaderna. Det finns allt fler erfarna Magento-konsulter i Sverige. Flera av Sveriges största e-handelskonsulter arbetar med Magento.

Magento 2.0 släpptes i november förra året, vilket innebär en ordentlig modernisering av plattformen. Version 2.0 är responsiv, har en smidigare utcheckningsprocess samt är uppbyggt i moduler vilket gör uppdateringar enklare.

Prestashop. En populär open source-plattform som används av drygt 200 000 nätbutiker i världen och mer än tusen butiker i Sverige. Den finns som svensk hyrlösning med PrestaWorks och har färdiga kopplingar till svenska betalsystem, affärssystem, marknadsplatser och transportadministrativa system.

Shopify. Kanadensiska Shopify med över 150 000 butiker i världen är en av världens mest populära hyrlösningar med intressanta funktioner som Facebook-, Twitter och Pinterest-integrationer. Shopify har dessutom köpknappar som enkelt går att integrera på vanliga webbplatser. Har även egna betallösningar. Finns ett stort utbud av designmallar att köpa och även extra funktionalitet via appar.

Jetshop. Sveriges största hyrlösning i fråga om omsättning med färdiga kopplingar till flera svenska betalleverantörer och transportadministrativa system. Med en månadskostnad från 11 900 kronor i månaden siktar Jetshop framför allt in sig på mellanstora företag.

Textalk. Låga priser har gjort Textalk till Sveriges populäraste hyrlösning. Från 290 kronor i månaden får du en fullt fungerande responsiv e-handelslösning. Numer ingår Klarna Checkout i erbjudandet. Tänk på att Klarna Checkout inte fungerar för företagskunder.

Nordisk E-handel. Nordisk E-handel har responsiva lösningar med färdiga kopplingar till marknadsplatser som Fyndiq och Cdon Group från 695 kronor per månad. Evalent, företaget bakom Nordisk E-handel, tillhandahåller även paketerade Magento-hyrlösningar.


E-handel är ett av våra många kunskapsspår på Webbdagarna Stockholm 22 – 23 mars. Vi har också spår om konvertering, roi, digitala strategier, smart marknadsföring, UX och design, kommunikation och mycket, mycket mer. Läs mer och boka din plats i dag HÄR!