Ben Jones är en ofta anlitad föreläsare på internationell nivå, och arbetar till vardags som cto på AKQA, en världsledande konsultbyrå inom digital transformation. Han menar att nyckeln till framgångsrika organisationer är att uppmuntra kärleksfull och omvårdande stämning på arbetsplatsen, och att vi genom att frigöra barnen inom oss kan nå mycket längre såväl privat som professionellt.

På Webbdagarna ska du diskutera hur barnsligt tänkande kan gynna organisationer och företag. Kan du berätta lite om det här redan nu?

– Har du egna barn? Okej, tre och sex år, perfekt, hur underbart är det inte att lyssna till dina barns funderingar och fantasier? De får dig att skratta och även ibland att tänka efter, antar jag. Barn är ofiltrerade, rakt på, och visst, ibland är det som kommer ut overkligt och orealistiskt, men ofta har faktiskt de största genombrotten i mänsklighetens historia skett av misstag eller av att någon fått en "dum" tanke som öppnat nya dörrar. Trots detta går så mycket i skolan och hela utbildningssystemet ut på att krossa den här barnsligheten och det naiva tänkandet, säger Ben Jones.

– Det är samma sak när vi kommer ut i arbetslivet. Om vi kan få in mer av barnsligt tänkande och agerande i arbetslivet, på samma sätt som föräldrar uppmuntrar sina barn att fantisera och tänka själva, skulle vi få fantastiska resultat. Vi skulle inte se det omöjliga utan det möjliga, och vi skulle se till att försöka förverkliga våra drömmar. Det är det jag menar med barnsligt tänkande, vi är alldeles för vuxna och rädda i dag.

Vilka reaktioner får du när du är ute och pratar om det här på företag?

– Det är många som först är skeptiska. Men om jag håller i en workshop för företagsledare och lyckas få dem att sänka garden och sluta tänka på vilken position de har, blir alla snabbt överens om att deras organisationer hämmas av de strukturer och tankar som dominerar i arbetslivet i dag.

Du pratar också mycket om att man ska visa omtanke och skapa en kärleksfull stämning på arbetsplatsen. Hur står det till med det överlag i dag?

– Företag och organisationer är mycket dåliga på det här. Det finns för många statiska strukturer och felaktiga föreställningar. Jag tycker att det är så motsägelsefullt, för det finns många studier som visar att kreativitet frodas i kärleksfulla och varma miljöer. Kreativitet är ju något som de flesta företag säger sig vilja premiera, och ändå motverkar de det så tydligt i praktiken.

Hur resonerar du för att få företagsledarna på andra tankar?

– När jag får de där reflexmässiga negativa reaktionerna när jag börjar tala om kärlek och att älska sin personal frågar jag varför de har den här inställningen till de här känslorna – för visst går de väl hem efter arbetsdagens slut och träffar sin partner och sina barn, personer som de älskar och därför vill vara med? Varför ska ditt arbetslag hanteras annorlunda?

– Det är som när du gick i skolan – inte var det väl lärarna som du fruktade eller till och med hatade som du lärde dig mest av, det var väl lärarna som du tyckte om, respekterade och kände dig trygg med? Jag ser det som en självklarhet att vi ska eftersträva det även på våra arbetsplatser.


Missa inte Ben Jones (och alla andra inspirerande talare) på Webbdagarna Stockholm 22 – 23 mars. Biljetterna är på väg att ta slut, läs mer och boka din redan i dag HÄR!