Vem tittar egentligen på Youtube-klipp 24 timmar om dygnet i 6 månader i sträck? Ganska många faktiskt, om man får tro kontoinformationen om vissa användare på Youtube.

Antingen har dessa människor inga liv. Eller så försöker de av någon anledning påverka tittarsiffrorna på sajten.

Bloggaren Pete Cashmore uppmärksammade för än tid sedan hur lätt det är att få in nästan vilket videoklipp man vill på listan över mest sedda genom att sätta sin webbläsare att uppdatera automatiskt så att videoklippet hela tiden laddar om. På detta sätt lyckades Pete Cashmore över en natt "se" ett klipp 10 000 gånger.

Upptäckten av dessa brister i Youtubes system har fått många att allvarligt tvivla på de fantastiska siffror som Youtube visat upp i mätningar. Och som gjort att sajten blivit internetbranschens nya älskling.

Men det vore nog naivt att tro att Youtube och nya ägaren Google inte har vetat om detta. Att statistiken över sedda klipp varit tveksam kan rimligen inte ha varit någon konst att upptäcka. Men varför gå ut med det?

En intressant tanke är om You tube verkligen hade nått sin nuvarande position utan all den uppmärksamhet i media- och bloggvärlden som sajtens anmärkningsvärda tittarsiffror skapat.

Vad tror du?