Av Internetworlds redaktion

Under 2004 har betalmöjligheten och trenden att allt fler skaffar bredband har präglat utvecklingen av den svenska webben. Många sajter har utvecklats med helt nya funktioner och avdelningar. Samtidigt håller de flesta stora sajter ställningarna, även om varierande utvecklingsarbete har ritat om kartan.

Vi kan också glädjas åt flera fräscha nykomlingar på listan med nya idéer inom flera nischer. Men trots den stenhårda konkurrensen står förra årets vinnare kvar på tronen. Sveriges Radio upphör aldrig att förvåna med ännu fler fantastiska webbradiokanaler, nya fräscha programsajter och skön musik.

Nio kategorier
Nytt för i år är att vi lägger större tonvikt vid de bästa sajterna inom nio olika kategorier: nöje, nytta, media, shopping, resor, community, sport & spel, myndighet och årets nykomling. Allt för att belöna Sveriges bästa webbmakare och sporra till nya stordåd.

Samtidigt kan vi inte låta bli att förundras över hur dåliga många av Sveriges stora sajter är. Klicka på länken härnedan så hittar du det värsta syndarna.

Men de bästa då? Saknas din favorit? Mejla dina åsikter så publicerar vi dem i nästa nummer.

Vinnarna hittar du här.

Årets bästa i nio kategorier

Topp 100 - hela listan över Sveriges bästa sajter

Sveriges sämsta sajter

Ännu mer om Sveriges bästa sajter hittar du i nästa nummer av Internetworld, ute 22 juni!

Fakta

Sveriges bästa sajter utses av en jury bestående av Internetworlds redaktion och fasta medarbetare. Sajterna granskas utifrån fyra kriterier:
Aktualitet, gränssnitt, kvalitet och hur kreativ sajten är när det gäller att utnyttja internetmediet.