Sedan i fredags finns ön Sydsverige i den virtuella världen Second Life. Ön tillhör tidningen Sydsvenskan och anlades i samarbete med kommunikationsbyrån Good Old.

"Vi tycker att det här är lite roligt, det är klart att vi skall finnas i Second Life, sa vi när förslaget kom" säger Anders Olofsson, affärsområdeschef för digitala medier på Sydsvenskan, till Internetworld.

Enligt Anders Olofsson kommer man att upplåta plats till företag och andra som är intresserade av att etablera sin verksamhet på ön. "Vi vill ju gärna knyta till oss andra som är där ute i Second Life. Kan vi skapa en arena där vi tillsammans kan göra roliga grejer så varför inte. Det finns massor av intressanta företag och vi säger inte nej till någon rakt av", säger Anders Olofsson.

Någon klar plan för hur eller om man skall ta betalt för plats på ön finns i dagsläget inte. "Men det vore väl bra med lite Second Lifevaluta till en början" säger Andreas Olofsson och skrattar.

På Good Olds blogg skriver man att den värdefullaste lärdomen mediaföretag kan dra av internet är att förstå hur socialt beteende förändras. "Och det bästa sättet att lära sig är att delta, lyssna och diskutera. Det är därför vi, och Sydsvenskan, är i Second Life" skriver man på bloggen.

Fakta

I januari 2007 hade Second Life totalt 1 974 607 unika invåndare. Av dessa var 18 750 stycken svenskar. Cirka 59 procent av svenskarna var män och cirka 41 procent kvinnor, varav den största gruppen användare fanns i åldern 25 till 34.

Flest användare hade USA, följt av Frankrike, Tyskland, Storbritannien och Nederländerna. Mätt efter antal användare hamnade Sverige på 14:e plats.

Källa: Bloggen BetaAlfa