Nästa torsdag släpps Officedödaren. Google lanserar då Google Apps for Enterprise med målgruppen mindre företag, enligt en initierad källa på Google.

I paketet ingår flera tjänster som redan finns på marknaden. Det handlar om Google Documents, Gmail och Google Calendar. Tanken är att utmana Microsofts Officepaket med en helt webbaserad företagslösning.

Google Documents innehåller idag lösningar som påminner om de båda Microsoftgiganterna Excel och Word. Outlook utmanas i sin tur av Google Calendar och Gmail. Det finns även en Powerpointliknande tjänst som kommer att göras tillgänglig senare.

Kostnaden för Enterprise-paketet blir 50 dollar per år och användare. I priset ingår 10 GB lagringsutrymme och support. Det finns även planer på att integrera en lagringstjänst kallad Platypus framåt sommaren. Alla Googles tjänster fortsätter att vara gratis för privatanvändare.

Några som redan använder Googles tjänster i affärsverksamheten är onlineresebyrån Travelstart.

- Vi håller på att migrera till Gmail men är inte helt klara än. Företaget behövde byta ut mailservern och vi tittade på olika alternativ. Vi har helt enkelt fallit för enkelheten i att använda Gmail, säger Erik Bosrup, IT-ansvarig på Travelstart.

Travelstart tror inte på att gå över till Google Documents i dagsläget men utesluter det inte i framtiden.

- Vi har kontor i både Malmö, Kapstaden och Litauen och diskuterar hur vi ska kunna dela filer och dokument på ett enkelt sätt. Google Documents skulle helt klart kunna fungera för oss, fortsätter Erik Bosrup.

Många har undrat när Google på allvar ska ge sig in på företagsmarknaden. Nu är alltså tiden kommen. Sökjätten fortsätter växa åt alla håll. Med en vinst på över en miljard för sista kvartalet 2006 och en extrem tillväxt verkar det inte finnas några gränser för företagets expansion.