Nu fortsätter Eniro sitt uppköpståg. Genom att köpa in sig i Netclips som står bakom videosajten bubblare.se vill man få med rörligt innehåll i sina söktjänster.

Eniro köper 48,1 procent av Netclips, som driver Bubblare.se, och har option att köpa hela företaget efter 18 månader, enligt ett pressmeddelande. Netclips vd Oskar Kalmaru hoppas kunna utveckla Bubblare ytterligare tillsammans med Eniro. Han vill även satsa på fler communityfunktioner.

Mer rörligt innehåll i söktjänsterna och ytterligare trafik är vad Eniro hoppas få ut av samarbetet. I samband med uppköpet blir även Eniros vice vd Cecilia Geijer styrelseordförande i Netclips.

I slutet av januari spekulerade vi i vilka sajter som stod på tur i Eniros uppköpslista. Netclips var inte med i den diskussionen, men Oskar Kalmaru hamnade på elfte plats i Internetworlds ranking av Sverige hetaste nätentreprenörer. I vår motivering förutspådde vi ett samarbete med en etablerad mediesajt. Något som nu blir verklighet.

(Uppdaterat). Eniro betalar motsvarande 9,2 miljoner kronor för de 48,1 procenten i Netclips, meddelar Eniros vice vd Cecilia Geijer, till Dagens Industri.