Blocket tror att tiden är mogen för annonser i filmformat. Skådespelaren Peter Apelgren gestaltar den något excentriske karaktären Håkan Ludwigson som bland annat vill bli av med en bilstomme, en gasolgrill och en katt. Möjligheten att använda filmklipp vid försäljning på Blocket.se lanserades igår kväll och från och med nu kan alla annonsörer ladda upp ett filmklipp till sin annons.

”Många av våra användare hörde av sig och efterfrågade en funktion för att kunna ladda upp filmklipp till sina annonser, och vi tror att tjänsten kommer att bli populär. Allt fler har tillgång till bredband och video- eller mobilkameror med tillräckligt bra kvalitet. Därför tror vi att tiden är mogen för tjänsten”, säger Frans Storm, marknadschef på Blocket.

Blocket har velat förenkla för användaren så mycket som möjligt och har därför satsat på att tekniken bakom tjänsten ska fungera klanderfritt. Bland annat har de geomfört cirka 1 000 olika testscenarion. Det ska gå att ladda upp filmklipp i de flesta filformaten och i obegränsad storlek.

”Användarna ska inte behöva redigera klippen innan publicering. Vårt system komprimerar klippen automatiskt. Samtidigt får användaren direkt information om hur lång tid det behövs för att ladda upp klippet. Precis som tidigare granskar vi även allt publicerat material innan det går ut på sajten”, säger Frans Storm.

På Blocket utesluter man inte att vi kommer att få se mer av figuren Håkan Ludwigson framöver. Än så länge marknadsförs den nya tjänsten uteslutande via kampanjannonserna med Håkan, samtidigt som alla användare nu har tillgång till videoklippsfunktionen direkt i annonsformuläret.