Berätta om Foursquare day - vad är det för något? 
– Foursquare day firas globalt för tredje året i rad. Det som är extra roligt är att det är helt communitydrivet. Det är skapat av Foursquares community och drivs helt utan Foursquares inblandning. Sedan supportar Foursquare såklart initiativet och bidrar för andra året i rad med en videohälsning till sina användare, samt att alla lokala event som är någorlunda stora och anmälda som officiella Foursquare Day evenemang, får lite smågodis. I USA, men också på en del andra platser i världen, har flera riktiga lokala borgmästare deklarerat Foursquare Day officiellt i sin stad, säger Maria Hägglöf.

Och hur kommer det sig att just ni anordnar kvällens tillställning?
– Vi drog igång bloggen Checkain.se för exakt ett år sen, vi lanserade den officiellt på Foursquare Day 2011. Vår blogg handlar om allt som rör positioneringstjänster på nätet och i mobiler, säger Jan Vidéren.

– Vi är väl två av Sveriges mest inbitna Foursquareanvändare. Just nu är det väldigt stor dominans av Foursquare på Checkain.se, då de jobbar väldigt mycket med att utveckla tjänsten. Sedan dyker det hela tiden upp nya tjänster där många är baserade på Foursquares API, säger Maria Hägglöf.

Vilka är era förväntningar för kvällen?

– Mest hoppas vi förstås på trevligt mingel och spännande samtal under kvällen, men vi kan väl avslöja att Foursquare själva väljer att stödja de lite större Foursquare Day-träffarna och Stockholmsträffen räknas i år som en sådan, med över 50 deltagare, säger Jan Viderén.

Berätta om festen - vad har ni planerat för något spännande?
– Vi har inte planerat något avancerat program utan vi vill träffas och ha trevligt över lite mat och dryck. Restaurangen har också lagt in en så kallad "special" i Foursquare som ger alla som checkar in idag rabatt på mat, säger Maria Hägglöf.

Detta är ju ganska nytt än så länge - hur tror i att Foursquare day kommer att firas om 10 år?
– Att positioneringstjänster är här för att stanna, både tror och hoppas jag på. Dock har det ännu inte fått det stora genomslag i Sverige som många hade hoppats, men det går sakta framåt. Att Foursquare och Facebook är de stora på incheckningstjänster nu råder det ju inget tvivel om, vi får se hur de väljer att utveckla sina tjänster framöver. Kanske det dyker upp någon ny konkurrent igen, säger Jan Viderén.

– Jag tror att om Foursquare finns kvar om tio år så är det en helt annan tjänst mot vad vi har i dag. När det gäller så pass små tjänster, som Foursquare i dag ändå är, är det helt omöjligt att säga hur det kommer att se ut om tio år. Det är bara att tänka tillbaka på var vi var för tio år sedan och inse att vi egentligen inte har en aning. Jag tror inte ens att vi kommer att prata om sociala medier om tio år på samma sätt som vi gör i dag. Dock tror jag att geopositionering är något som kommer att fortsätta utvecklas och bli ännu mer integrerat i allt annat vi gör. Snart kommer min telefon att tala om för mig när jag är i närheten av mina vänner istället för tvärtom, säger Maria Hägglöf.