Marcus Tagesson, Babyshop
– Vi själva publicerar bilder och videos på sådant som vi gillar och tycker är roligt inom mode för baby och barn. Sen har vi möjliggjort för alla våra kunder att pinna enskilda produkter på vår sida. För att ta vara på våra riktiga ambassadörer, alltså de som genomför ett köp hos oss, så kan man också pinna alla produkter man köper när man har slutfört köpet och kommit till tacksidan. Vi tycker att Pinterest fångar upp kärnan i det vi håller på med. Det är populärt att visa och dela bilder på fina barn som har en skön klädstil och då blir det naturligt för oss att gå i framkant och göra det lättillgängligt för våra kunder att dela med sig. Det har visat sig att det dels är ett bra sätt att driva intresse och trafik och dels är det ett bra verktyg som träffar helt rätt i vår målgrupp. Vi får i dagsläget dagligen trafik från Pinterest och vi ser att det hela tiden ökar så det är definitivt ett verktyg att titta närmare på om man inte har gjort det redan.

Martin Smeding, Interflora AB
– För oss är Pinterest en ny kanal i vår digitala kanalmix. Vi har nyligen kommit igång i mindre skala där vi nyfiket följer utvecklingen med att ständigt utveckla, testa, analysera och förbättra vår närvaro. För våra produkter så har vi skapat en funktion som ser till att varje ny produkt som läggs till på Interflora.se automatiskt får rätt pin. Det är intressant för oss att även kunna erbjuda en direktlänk till ett anpassat erbjudande och vår e-handel på Interflora.se när användare på Pinterest söker på bilder för inspiration, rekommendationer och produkter som relaterar till vår bransch. Just nu är det få som följer oss, men våra produktbilder har repinnats flera gånger. Det är för tidigt för oss att dra slutsatser kring effekten men vi ser en trafikökning från Pinterest till Interflora.se.

Monia Magnusson, Tampongshopen
– TampongShopen har en fansida på Facebook, www.Facebook.com/TampongShopen, och där har vi alla våra boards så man kan gå in därifrån och kika. Det som pinnas delas också på Twitter, www.Twitter.com/TampongShopen, och det ska in PinIt-knappar på alla artiklar i butiken så det blir busenkelt för besökare att pinna till sina sidor. Nu är ju inte tamponger och mensskydd det första man pinnar men det handlar om att kommunicera med kunder och framför allt att dela med sig av saker man tycker är bra. Om det så är kläder, knep och knåp, smaskiga recept, humor, heminredning eller trädgårdstips. Vi har fått lite trafik från det vi pinnat själva och några har varit inne i butiken och pinnat våra bilder. Och det utan att vi hunnit få dit PinIt-knappar på alla artiklar än. Det visar att vi är på rätt spår så vi pinnar på.

– Det är roligt att dela med sig och jag följer och pinnar gärna från andra e-handlare för att hjälpa till att dra trafik till deras butiker. Förhoppningsvis tänker fler på samma sätt som jag. Sharing is caring.

LÄS MER:
10 tips för bättre e-handel med analys
 Viktigaste trenderna inom webbdesign 2012