Ett klick till köp. Så marknadsför Cinsay sin nya e-handelsplattform. Det är inget nytt och några fler klick än ett är det. Nytt är dock att den går att integrera i en video som blir en e-handelsbutik.

Internetworld var på plats när Cinsays e-handelsvideospelare lanserades i förra veckan på DEMO i Santa Clara i Silicon Valley. DEMO är konferensen där företag får möjlighet att visa upp nya tjänster och produkter och i år presenterade företag inom kategorierna mobilt, socialt och media, molntjänster, konsumenttjänster och företagstjänster.

I Cinsays videospelare kan du kan ladda upp ett videoklipp med integrerade produkter, som går att köpa direkt i filmen, under och efter den har spelats. Videoklippet kan du lägga på din egen sajt och sprida vidare i sociala nätverk som Facebook, Twitter och på bloggar. Lösningen går även att använda till att samla in leads och donationer. Plattformen stödjer kortbetalningar och inom kort Paypal-betalningar.

– Vi kommer att börja marknadsföra tjänsten utanför USA inom de närmaste månaderna, säger David Burrows, chef för marknadsföring och PR på Cinsay, till Internetworld.

Gränssnittet för att ladda upp video och produkter ligger i ett backend på Cinsays webbplats. Än så länge går den bara att använda via deras plattform, som ligger på e-handelsplattformen Magento. Men David Burrows menar att ett API för möjlig integrering med andra e-handelsplattformar kommer att lanseras längre fram.

Ett exempel på företag som testat tjänsten är Living Direct, en e-handelsajt för allt som kan köpas till hemmet. De använde Cinsays lösning för att marknadsföra en kastrull i en video och ge ett bra erbjudande i den till kunder som blev fans till företaget på Facebook. 1 996 personer såg videon och 23 procent av dem nappade på erbjudandet. Ett annat exempel är en fotograf som säljer sina tjänster via en video.

Det går att testa tjänsten gratis under två månader och priset för ett abonnemang kommer att starta på 29,99 dollar, cirka 200 kronor i månaden. Det finns även möjlighet att betala en viss procent av varje såld vara. För procentsatser refererar David Burrows till vad det kostar att sälja varor på Ebay.

Får du snurr på en video viralt skulle det, förutom marknadsföringen genom innehållet i videon, alltså kunna innebära direkt försäljning. Det pratas ofta om att det är svårt att generera ROI, return on investment, på satsningar i sociala medier, men det här skulle kunna vara ett sätt. Samtidigt finns det siffror som visar på att en majoritet av användarna inte är mottagliga för reklam i sociala medier. 57 procent av användare i industriländer, däribland Sverige, svarade det i en undersökning TNS gjorde bland 72 000 konsumenter i 60 länder.

Prenumerera på Internetworld? Klicka här!