Mellan den 14 - 29 maj kommer nya tillfälliga Pop Up-butiker, med det senaste sommarmodet från Ellos, att öppnas upp på olika platser i landet.

– Tanken är att man med hjälp av mobiltelefonens moderna funktioner ska kunna shoppa i 15 olika virtuella butiker i Sverige under två veckor. Varje dag öppnar en ny butik som är öppen i tre dagar, berättar Vendela Zarelius som är projektledare för Ellos Pop Up.

Ellos har tillsammans med pr-byrån Jung von Matt tagit fram konceptet som ska ge användaren en ny och spännande shoppingupplevelse. Inspirationen kommer från den ökade trenden inom mobilshopping. Ellos vill erbjuda kunderna en shoppingupplevelse i mobilen då det ligger rätt i tiden.

– Man startar upp appen och ser vilken butik som är öppen. När man är inom 50 meters avstånd till butiken får man en indikation i telefonen om att man är inne i shopen. Då vrider man mobilen till kameraläge och man ser var produkterna finns. Du siktar på produkterna som dyker upp och tar en av dessa genom att klicka på den.

De tjugo första kunderna får produkten gratis, resterande kunder får därefter en väldigt förmånlig rabatt på ellos.se.

Vendela Zarelius tror att mobiltelefoner kommer att få ännu större utrymme i framtiden och tycker därför det är kul att interagera med sina kunder på ett nytt och roligt sätt.

– Kampanjen är nästan som ett spel. Det tänkte jag inte först att det skulle vara, men det är det, säger hon.

Målet med kampanjen är att konsumenten ska uppfatta Ellos som det innovativa e-handelsföretag de är, och att kunderna ska upptäckta Ellos på ett nytt och spännande sätt.

Efter kampanjens slutdatum kommer resultatet av konceptet att utvärderas men Vendela Zarelius är redan nu positiv till att modellen kan fungera även i framtiden.

– Det är ett roligt koncept att spinna vidare på, men det är inget som är klart i nuläget.

Här kan du se Ellos och Jung von Matt:s video som beskriver kampanjen. 

Fakta

Borås
Torget 15-17 maj

Göteborg
Järntorget 17-19 maj,
Slottsskogen 19-21 maj,
Nordstan 25-27 maj

Helsingborg
Gröningen 20-22 maj

Jönköping
Juneporten 21-23 maj

Malmö

Lilla Torg 16-18 maj

Riksgränsen
26-28 maj

Stockholm
Biblioteksgatan 14-16 maj,
NK/Hamngatan 18-20 maj,
Drottninggatan 23-25 maj,
Humlegården 24-26 maj,
Nytorget 27-29 maj

Ullared
Gekås 22-24 maj

SJ tåg
Stockholm - Göteborg 25-27 maj