I dag lanserar vi nya Internetworld.se. Under en tid framåt kommer sajten att vara i beta, alltså en testperiod, och till höger hittar ni en “Tyck till”-knapp. Tveka inte att ge oss feedback! Högt och lågt.

Det finns fortfarande saker som behöver göras på sajten och bilder i gamla artiklar som inte stämmer med den nya designen, och som vi jobbar vidare med att ändra.

Startsidan på den nya sajten rymmer upp till 35 ingångar till artiklar, videor och livesändningar och här hittar ni det senaste inom våra olika bevakningsområden. Toppnavigeringen med våra olika ämnesområden och teman eller artiklar inom ett visst ämnesområde leder er vidare in till våra olika ämneskategorier. Vi har fem fasta huvudområden: E-handel, Marknadsföring, Sociala medier, Entreprenörskap och Karriär samt två teman, just nu Publiceringssystem och Facebook, som varierar över tid.

Vare sig ni går in via en flik och ser toppuffarna inom respektive ämnesområde eller går direkt till en artikel så finns artikelflödet - med Senaste, Mest lästa och Redaktionen väljer - med under artikeln och toppuffarna inom varje ämneskategori. Toppnavigeringen följer också med er, och inverteras i färgen, när ni scrollar längre ner på sajten.

Varje ämnesområde är möjligt för en partner att annonsera i. Självklart är det så att det redaktionella materialet är helt oberoende från den som presenterar på annonsytorna inom respektive ämne.

På artikelsidan hittar ni artikeln med artikelbilder och faktarutor. Till höger finns en bild alternativt ett bildspel kopplat till artikeln och under det läs mer-länkar, blogglänkar och twitter-flöde kopplat till artikeln.

I den förlängda sidfoten på alla sidor finns ingångar till våra bloggar, nyhetsbrev och tidningen.

Fakta

Internetworlds nya sajt har utvecklats av en projektgrupp bestående av webbyrån AfonsoWilsson, som står för designen, Ola Ljungstedt, utvecklare på IDG och Miriam Olsson Jeffery, redaktör på Internetworld.

Vill du veta mer om arbetet med nya sajten? En del av det finns dokumenterat på vår utvecklings-blogg: www.nyainternetworld.se