Hur många gick på det aprilskämtet?
– I år så har vi inte nått ända fram. Jag är inte säker på att det var någon som gick på det, men att en hel del blev underhållna i alla fall. Vi lyckades år 2010, då skämtade vi om att vi skulle ta bort alla våra Linuxservrar, då var det några som blev riktigt arga. I år var det lite färre än vad det brukar.

Vad fick ni för respons då?

– Vi fick ändå 31 likes och några retweets. Och så var det någon som skrev i kommentarerna ”Jävla skitbackup, jag kommer inte åt mina filer”.

Hur kom ni på idén?
– Vi var nog flera förvirrade hjärnor på marknadsavdelningen som kom på det. Tanken var enkel. All fler vill lagra sina filer i molnet för att enkelt få tillgång till dem, och myndigheterna kräver i ökad utsträckning att också få tillgång till kunders data, en perfekt kombination – alla vill ha data. Vi var lite inne på att säga att vi hade glömt bort Earth Hour på lördagen och därför skulle släcka ner på söndagen. Det är ju alltid lite känsligt när man säger att man ska släcka ner en serverhall, men det skämtet har redan gjorts. Det är svårt sådant här, vi har ju trots allt en verksamhet att sköta också.

Kolla in FRA-skämtet här.

Fakta

2011: Efter AnycastDNS; LocalDNS — Den ultimata lösningen. Effektivast tänkbara DNS-uppslagning i teorin: samma system som på internet en gång i tiden, du lagrar alla IP:n och har din egen dator som namnserver – levereras i tryckt format varje vecka. Några människor gick på den.

2010: Binero: Ökad säkerhet utan Linux 

2009: Webbhotell i Kambodja med Gottfrid Swartholm (han bor där)

2008: Binero höjer priset på .SE-domäner (inget skämt)