Än så länge sitter Tina Söderlund, site manager på Creuna i Göteborg, själv i lokalerna på kontorshotellet vid Lilla Bommen. Hon är ny på jobbet sedan mitten av februari och håller just nu på att rekrytera en ad, en interaktionsdesigner och en systemarkitekt:
– Då har vi grunden till en första projektgrupp.

Hon har en bakgrund som projektledare och kundansvarig för digitala projekt, nu senast från byrån Doberman i Stockholm. Men Tina Söderlund ville vända hem till Västkusten igen och jobbet som site manager på Creuna kom väldigt lägligt.

Senast hon jobbade i Göteborg var för fem år sedan och hon tycker att staden skiljer sig från Stockholm när det gäller byråvärlden.
– Här jobbar man mer med kommunikationshus och ”vi kan allt” som byrå. Jag tror att Creuna kan komplettera marknaden med nischen att ha full service inom digital utveckling.

Creuna har redan kunder i Göteborg och hoppas på nya som Tina Söderlund kommer att ta ansvaret för. Hennes fokus just nu ligger på att rekrytera rätt personer som vill vara med och forma kontoret.
– Ingenting är serverat och vi måste ha personer som kan hugga tag där det behövs.

Det är större konkurrens om arbetskraften i Göteborg än i Stockholm och Tina Söderlund hoppas på att fler hemvändare kommer att söka. Planen är att ha åtta till tio anställda vid årets slut och 30 personer om tre till fyra år.
– Det är utmanande och spännande att öppna ett nytt kontor och ha ett helt ”vitt papper”, men med ett stort, starkt företag i ryggen.

Det är första gången Tina Söderlund får personalansvar och hon ser fram emot att dela med sig av sina erfarenheter och att omsätta idéer i praktiken. Med i bagaget har hon bland annat kundansvar från stora och komplexa digitala lösningar och hon har bland annat jobbat med Svtplay.se och Apoteket som kunder.
Trenden hon ser just nu är att alla vill lära sig mer om sociala medier.

– Det handlar inte bara om själva lösningen i sociala medier utan det kräver en förändring i organisationen på företag och att man är beredd på att bli mer transparent. Det tror jag kommer att röra om lite i grytan när alla börjar jobba med det på riktigt.

Fakta

Är: Site manager på webbyrån Creuna i Göteborg sedan februari 2011.
Bakgrund: Projektledare och kundansvarig från 1999 på bland annat reklam­byrån A+A och kommunikationshuset Speak marketing. Var ett tag på beställarsidan hos Nobel Biocare och sedan kundansvarig på Doberman.
Bästa yrkesrelaterade erfarenhet: På företag där det är högt i tak och finns dialog samt utrymme för att våga göra fel har jag sett underverk ske.
Vilket är ditt bästa arbetsverktyg på nätet? Just nu Linkedin för rekrytering och nätverk. Annars använder jag Dropbox, som är enkelt och lättillgängligt.