Paulina Orell började i kundtjänsten och var den fjärde som anställdes på Hotelspecials, ett entreprenörsdrivet Göteborgsföretag som säljer hotellbokningar på nätet.

– Det var kul att komma in tidigt ochvara med om att bygga upp företaget. I och med att jag lärde mig alla delar hittade jag min nisch och vad jag tycker är kul, säger Paulina Orell, som sedan 2010 jobbar som webbredaktör.

I dag har Hotelspecials 15 anställda och tre av dem jobbar på marknadsavdelningen, där Paulina Orell ingår. På Hotelspecials webb får hon utlopp för sina intressen för grafisk form och för att skriva. Hon ansvarar för e-postutskicken som går till 80 000 prenumeranter tre till fyra gånger i månaden och uppdaterar Facebook, Twitter och bloggar.

– Vi bloggar om kampanjer vi har och nyheter i branschen, utlyser tävlingar och presenterar nyanställda hos oss och i hotellbranschen.

Målet är att nå ut till kunder och besökare på ett personligt sätt. Inläggen länkar de till Twitter och lägger ut på Facebooksidan, där de har nära 2 700 fans. Paulina Orell berättar att fansen har blivit mer aktiva och att de ger värdefull återkoppling.

– Fler och fler hittar till oss genom sociala medier, säger hon.
Det roligaste med jobbet tycker hon är just kombinationen av kanaler: webb, e-post och sociala medier.

– Varje dag är olik den andra. Jag har kontakt med kunder på Facebook, uppdaterar sajten och utvecklar nyhetsbrevet där det finns mycket att göra.

– Vi är ett ungt gäng och det finns många idéer och mycket att utveckla. Det gäller bara att hinna med allt.

Det som är på gång närmast är en ny utformning på webben, både till utseendet och i interaktionsdesignen. Idén till Hotelspecials kommer ursprungligen från Holland och det svenska bolaget har ett partnerskap med det holländska.

Därför jobbar man med holländskt upphandlade system för nyhetsbrev och webb, men en ny svensk e-postleverantör är på väg in för att kunna utveckla nyhetsbrevet ytterligare.

– Det skulle vara bra att kunna ha direktkontakt med vår e-postleverantör för att kunna göra nyhetsbrevet ännu bättre, säger Paulina Orell.

Fakta

Webbredaktör, har jobbat på Hotelspecials.se sedan 2008.

Bakgrund: Examen i turismvetenskap från mittuniversitetet i Östersund.

Bästa yrkesrelaterade erfarenhet: Resan med Hotelspecials och att jag kom in så tidigt på företaget och fick vara med och ta del av allt.

Bästa sajt/webbtjänst på nätet:  Spotify och Facebook.