Scrive drog igång hos en inkubator

Scrive jobbade med Handelshögskolans inkubator i åtta månader. För Lukas Duczko, vd och en av grundarna, var det inte första gången.

– Jag har suttit där tidigare med ett annat ­företag också. Det är mycket enklare att dra igång om du sitter på en plats där det finns massa andra personer runt omkring som kör stenhårt på sina grejer. Du får ett sammanhang som pushar dig att exekvera. Du får mer energi när du sitter hos en inkubator.

Första gången Lukas Duczko jobbade med inkubatorn använde han inte alla de timmar med gratis experthjälp som erbjöds, men det gjorde han den här gången med Scrive.

– Mitt huvudtips till andra som planerar att sitta hos en inkubator är just det: Att faktiskt använda alla tillgängliga resurser. Det tycker jag att många missar och det gjorde jag också första gången. Jag fattade inte hur värdefullt det är, säger han.

Det är dock viktigt att tänka på att ingenting händer om du inte gör det själv, oavsett hur mycket resurser du har tillgängliga, enligt Lukas Duczko.

– Du kan sitta med Bill Gates i knät och en miljard i handen, det händer ändå ingenting om du inte kapitaliserar resurserna.
Det allra största misstaget den som sitter hos en inkubator kan göra är att inte passa på att nätverka med de andra entreprenörerna, ­anser Lukas Duczko.

Scrive

Startades: 2010. Beta-lansering i februari 2011, lansering i maj 2011.
Anställda: 14.
Ort: Stockholm och London.
Omsättning: Prognosen för 2011 ligger på 1 miljon kronor.
Ägare: Grundarna Lukas Duczko och Gracjan Polak. Samtliga anställda är partners. Den franska affärsängeln Dominik Wroblewski har investerat.
Kort om verksamheten: Tillhandahåller en tjänst för att avsluta affärer snabbare med hjälp av enkla signeringsprocesser.