Sleep Cycle: Sov bra - jobba bra
Om du ofta känner dig trött när du vaknar på morgonen, trots att du sovit ordentligt, kan det bero på att alarmet ljöd när du sov som djupast. Steget från djupsömn till att studsa upp från kudden är inget kroppen tycker om. Sleep Cycle använder accelerometern i din Iphone för att analysera dina rörelser i sömnen, då de skiljer sig beroende på vilken stadie av sömnen du är i.

När du sover som lättast på morgonen märker appen alltså av det och väcker dig mer skonsamt. Om du kan tänka dig att vara någorlunda flexibel med när du vaknar på morgonen, det vill säga. Sleep Cycle aktiveras inom en 30-minutersperiod och om du inte väckts av appen innan inställd sluttid ringer alarmklockan ändå. En nackdel med appen är att den drar mycket batteri, så det är säkrast att ha laddaren ikopplad under natten. Läs mer om Sleep Cycle här.

Linkedin: Ta med dig nätverket överallt
Med över 150 miljoner användare världen över har Linkedin blivit ett självklart val för de som vill hålla såväl yrkesmässig som personlig kontakt med andra via nätet. Många använder också kontaktnätet i Linkedin som ett sätt att marknadsföra sig själva i rekryteringssyfte.

Med Iphone-appen blir det enklare än någonsin att hålla sig uppdaterad om vad som händer i ditt kontaktnätverk. Appen fylls ofta på med förbättringar och har ett lättillgängligt gränssnitt.
Läs mer om Linkedin-appen här.

Evernote: Organisera dina tankar
Ta anteckningar från möten, föreläsningar eller projekt och kom sedan åt dem var du än befinner dig. Vare sig det gäller foton, text, webbsidor eller röstinspelningar går det att indexera, för att sedan tas fram när du behöver dem. Allt går även att sätta taggar på, så det blir lättare att hitta tillbaka.

Anteckningarna sparas sedan på din telefon, och kan även sparas på Evernotes server, vilket gör att du kan flytta anteckningarna från telefonen till datorn eller surfplattan. 
Läs mer om Evernote-appen här.

Twitter-appen och #nyttjobb
 Det här är något av en tweetande arbetsförmedling. Att det går att hitta jobb via Twitter är knappast en nyhet, och hashtaggen #nyttjobb samlar och sprutar ur sig uppdateringar om lediga tjänster i alla tänkbara branscher från andra Twitterflöden.

Använder du dig av appen har du möjlighet att ständigt hålla dig uppdaterad om de allra senaste tjänsterna som utannonseras, och kan söka dem snabbt. I skrivande stund har 20 nya jobb, allt från brandman till it-tekniker, utannonserats i flödet. Läs mer om Twitter-appen här.

Mindfulness: Lugnar dig när stressen tar vid I dessa dagar när det talas om en pensionsåldern på 75 svåra år kan man hjälplöst tänka "hur ska jag orka så länge?" En bit på vägen kanske du kommer med en guidad meditation i din Iphone.

Mindfulness för Iphone är en riktigt snygg och lättnavigerad app som ger dig uppmaningar likt den vi ser till höger och hjälper dig att stressa ned med en lugnande röst. Påminnelser, tyst meditation med klockor och anpassade meditationer är några av godbitarna.
Läs mer om Mindfulness-appen här.