Vi på Internetworld fortsätter vår serie med bloggrekommendationer. Den här gången är det entreprenörskap som står på tur.

Här är redaktionens tips på tio bloggar om och av entreprenörer som är läsvärda ur flera perspektiv. Här hittar du både allmänna tips och reflektioner samt en inblick i flera entreprenörers vardag.

Disruptive.nu
Entreprenörerna Christian Rudolf och Peter Sandberg delar med sig av tankar och erfarenheter kring företagande, entreprenörskap, ledarskap och riskkapital med fokus på webbvärlden. Här hittar du även tips på hur du själv kan använda bloggen som marknadsföringsverktyg.

Walternaeslund.com
Att bygga upp en byrå är också en form av entreprenörskap. Walter Näslund skriver om erfarenheterna från att ha skapat Honesty. På två år har byrån gått från noll till att ro iland stora prestigeuppdrag. Och vägen har inte alltid varit spikrak.

Sofiabengtsson.com
Sofia Bengtsson är entreprenör inom hälso- och skönhetsindustrin och delar frikostigt med sig av sina erfarenheter och tips samtidigt som även privata inlägg får plats i bloggen. Hon började sin bana som entreprenör inom Ung Företagsamhet och nu är målet inställt på att bygga ett gobalt företag.

Jonas Lejon
Jonas Lejon är entreprenören som bygger tjänster på öppna API:er och bloggar om både tekniken bakom likväl som allmänna tankar om de utmaningar han ställs inför. Inspiration för den som undrar hur enkelt, eller svårt, det kan vara att komma igång med snabba webbprojekt.

Stefan Mahlstein
Med en bakgrund från bland annat finans-, spel- och SEO-branschen och som rådgivare för olika internetföretag har Stefan Mahlstein en bred grund att stå på. Han sitter i styrelsen på flera bolag och skriver ofta initierat om allt från skattelagstiftning till bluffmakare som försöker sälja Google Analytics-tjänster.

Patrik Högberg
Hans nya bolag Virtuell Media tog över Metrobloggarna när de hotades av nedläggning och nu funderar Patrik Högberg på hur han bäst ska kunna tjäna pengar på investeringen. Som grundare av Familjeliv och Bröllopstorget vet han vad som krävs för att bygga engagemang online och på bloggen kan du läsa hans reflektioner om både livet som entreprenör och utvecklare.

Mikumaria
Maria Gustafsson (eller Mikumaria som hon kallar sig i sociala medier) beskriver sig själv som kreativ företagsledare, akademiker och entreprenörd. Och den känslan beskriver ganska bra hennes blogg. Här hittar du företagsråd, egna erfarenheter och inspirerande läsning i en bra blandning.

Ted Valentin
Ted Valentin slutar aldrig att hitta på finurliga tjänster och lösningar. Han har kanske mest gjort sig känd för karttjänster som cafekartan, sushikartan eller wifikartan, men han jobbar med mängder av projekt. Senaste i raden är startupföretaget Tripbirds som enligt grundarna ska förändra hur Facebook-generationen bokar hotell.

Sebastian Stjern
På Nya Affärer bloggar Sebastian Stjern om livet som entreprenör och grundare av The Fair Tailor. Du får följa med både fysiskt (senast till Nepal) och psykiskt i en entreprenörs tankar och liv.

Camilla Ljunggren
Veckans Affärer har utsett henne till supertalang och Businessweek tycker att hon är en av Europas bästa unga företagare. Hon är designer och strateg i familjeföretaget Pluring och har grundat organisationen Student Business Challenge. På hennes blogg hittar du många entreprenörsbetraktelser och tips.

(Bild: Incase, licensierad under Creative Commons)