Om det är något som blivit tydligt de senaste åren är det behovet av att kunna mäta sina sociala medier-investeringar och flera aktörer vill fylla det behovet.

Vd:n Jonas Castegren bollade flera idéer tillsammans med Thérèse Mannheimer innan idén till Lissly dök upp. De beslutade sig för att rekrytera Simon Sundén, med expertis inom sökmotoroptimering och konvertering.

Tjänsten gör det möjligt att bevaka hur och när ett företag eller relaterade ämnen diskuteras och omnämns i nätets sociala kanaler. Tjänsten finns i olika steg, från en enkel gratisvariant till mer avancerade betalversioner. Under 2011 lanseras en Iphoneapplikation och ett api. Samtidigt vill grundarna expandera i Norden och i Tyskland.

Lissly
Analysverktyg som bevakar sociala medier och ger underlag till hur du och ditt företag omnämns och diskuteras på nätet.
Startades: 2010
Anställda: 4
Ort: Stockholm
Omsättning: Första bokslut ej gjort. är 1,5-2 miljoner kronor under 2011 (egen prognos)
Ägare: Simon Sundén, Thérèse Mannheimer och Entertainity AB (ägs av Jonas Castegren och Jonny Lundell).
lissly.com/sv

Fakta

Internetworld har kontaktuppgifter till ett stort antal inkubatorer, riskkapitalister och entreprenörsnätverk i Sverige, en lista som blir allt längre för varje år.

Från personerna på den listan får vi in massor av tips. Dessutom bidrar våra läsare med mängder av förslag på personer via vårt nomineringsformulär på Internetworld.se. Vi har även använt Twitter, Facebook och Rättviseförmedlingen för att få in tips.

När alla tips och förslag hade kommit in fanns det ett par hundra webbentreprenörer på listan. Därefter gjorde vi research och intervjuade både tipsare och entreprenörer för att slutligen välja ut de 25 entreprenörsbolag som vi tror mest på under 2011.

Både affärsidé och person/er räknas enligt följande kriterier:

  • drivkraft och visioner
  • affärsidé
  • risk
  • affärsmodell
  • potential för framgång 2011