Sverige är ett av världens hetaste startup-länder just nu. Det bubblar kreativitet och framgångsexempel som Spotify, Skype, Izettle med flera lockar nya entreprenörer att satsa stort. Men vad blir nästa bredbenta världssuccé eller nischade framgångssaga? Här är personerna och bolagen att hålla ett öga på. Sveriges hetaste entreprenörer 2012.

Nu börjar vi nedräkningen. Vi kommer att avslöja personerna och företagen på årets lista successivt under dagen med fortsättning i morgon då vinnaren avslöjas klockan 15.00. Under måndagen publicerar vi plats 11 till och med 21. På tisdag avslöjas de sista tio platserna.

Alla placeringar på listan publiceras som ensklida artiklar men vi uppdaterar också kontinuerligt denna artikel med länkar till de olika artiklarna.


Sveriges hetaste entreprenörer 2012:

Plats 1: Tictail
Plats 2: Gavagai
Plats 3: 13th Lab
Plats 4: Virtusize
Plats 5: Appland
Plats 6: No Ink
Plats 7: Lunchbeat
Plats 8: Coursio

Plats 9: Blocksworld
Plats 10: Machine says hello

Plats 11: Revibe.fm

Plats 12: Hiddenhint
Plats 13: Tweaky
Plats 14: Desmo
Plats 15: Healthy Heroes
Plats 16: Bokavard.se
Plats 17: Dalockr
Plats 18: Tampoons for Free
Plats 19: Freebee
Plats 20: Ampliofy
Plats 21: Destly

Fakta

Vårt syfte med entreprenörslistan är att visa upp bolag som vi tror kommer att slå igenom under 2012. Bolag som befinner sig just på gränsen för ett större genombrott affärsmässigt. Det ska också handla om bolag som bygger produkter eller tjänster kan skala upp. Vi bedömer inte byråer som säljer konsulttid, hur kreativa eller duktiga de än är (många är fantastiska).

Sådan här listor är förstås aldrig någon exakt vetenskap. Trots det är vår arbetsmetod noggrann och metodisk. Vi börjar med att ta med oss bolag och personer som vi stött på i vårt journalistiska arbete, sedan samlar vi in tips från inkubatorer, högskolor och riskkapitalister samt självklart er läsare. Alla tips researchas och bedöms av juryn och sedan väljer vi ut de mest spännande för listan.

Det här är bolag att hålla ögonen lite extra på. Låt dig inspireras av idéerna, strategierna och drivet hos dessa entreprenörer.