Hallå där Fredrik Wass, redaktör på Internetworld och ansvarig för juryn som utser Sveriges hetaste digitala entreprenörer 2013.

Vad letar ni i juryn efter?

– Vi letar efter personer som har nya idéer och lösningar på både gamla och nya problem. Vi bedömer ofta entreprenörernas potential inför framtiden snarare än redan uppnådd framgång. De som rankas högst har ofta byggt en ny och innovativ tjänst eller produkt som har potential att användas och nå ut på en bred marknad. Vi premierar förstås smarta affärsmodeller men även entreprenörer som ännu inte finslipat sin intäktsmodell kan platsa på listan.

Hur utses årets entreprenörer?

– Det är en gedigen process där vi förlitar oss på tips till redaktionen och det arbete vi gör under resten av året med att ständig bevakning av entreprenörsvärlden. Men vi kontaktar också många riskkapitalister, inkubatorer och andra aktörer inom innovationssystemet för att vaska fram de hetaste bolagen och personerna bakom. Juryn består av hela Internetworlds redaktion där jag och Johan Larsson är de som jobbar mest med rankingen. Juryn träffas regelbundet och för varje möte sållar vi så att endast de entreprenörer vi tycker har störst potential blir kvar.

Hur nominerar man en startup som skulle kunna platsa på listan?

– Använd gärna vårt formulär här på sajten och fyll i information om vem eller vilka du nominerar. Fyll gärna i så mycket bakgrundsinformation som möjligt så blir det lättare för oss att få en överblick. Du får gärna skicka länken till nomineringsformuläret till personer som du tror kan ha bra tips om skarpa entreprenörer.

Varför görs den här rankingen?

– Entreprenörskap och digitala innovationer är ett av Internetworlds viktigaste bevakningsområden. Vi vill lyfta fram allt spännande som händer på området i hela Sverige, och framförallt visa hur många duktiga och driftiga personer det finns som hela tiden jagar nya lösningar och idéer.

Sista dag för nominering är den 9 september.