Isabella Löwengrip förstod inte att hennes blogg skulle bli så stor när hon startade den 2005. Hon skapade en roll - Blondinbella, som skulle vara en tonårstjej med det perfekta livet.

"Jag började blogga och ljög i två års tid. Jag tänkte inte så mycket på det, men problemet var att bloggen blev en av de största på nätet. Jag tänkte 'helvete!', här har jag skapat en karaktär på nätet som är en provocerande fjortistjej. Sedan dess har jag förändrat varumärket Blondinbella."

Under sin dragning berättade Isabella Löwengrip om hur hon gör för att få många besökare på sin blogg.

  • "Om jag bloggar på min blogg fem gånger varje dag så ska varje inlägg vara riktat mot en specifik målgrupp. Mitt första inlägg klockan åtta handlar om kläder och riktar sig till unga tjejer.
  • Efter lunch vet jag att det är lite äldre människor som läser min blogg. Då måste jag anpassa min blogg efter 30-35-åriga kvinnor istället. Då kommer framgångsinlägget och jag skryter så mycket jag kan om vad jag ska göra. Då blir kommentarerna kring hur duktig och driven jag är."
  • "Vid tretiden då folk vill gå hem från jobbet och inte ätit på länge - då ska man provocera. Och i Sverige krävs det inte så mycket för att göra det. Då skriver jag om att jag fixat mina naglar, eller att min städerska varit hemma hos mig. Nånting som retar gallfeber hos läsaren. Då är jag en dålig blåst bimbo igen. Yes!"
  • "På kvällen kommer ett inlägg där man ska inspirera. Då är folk lite gladare. Så här gör du för att starta en blogg eller driva projekt. Då känner läsarna att de får energi. Sedan avslutar jag med att visa något som är Isabella, något som är väldigt personligt. Det kan vara att jag och min sambo bråkat över disken. Något som inte är "toppentreprenören Blondinbella" utan något som går att relatera till."

Varje dag skapar Isabella Löwengrip inlägg på bloggen efter den principen och hon har gjort det varje dag i åtta år. Hon ser sin blogg som en bra tv-serie.

"Det är få karaktärer, det är en röd tråd och du kan komma tillbaka efter att ha varit borta en längre tid."

När hon var sexton år valde hon att satsa helhjärtat på entreprenörskap och på bloggen.

"När man är sexton år och drar in 150 000 kronor varje månad och samtidigt ska bo hemma och gå i skolan, det går liksom inte. Jag hoppade av skolan och flyttade hemifrån för att bli entreprenör och satsa på mitt företagande."

Hon skapade webbutiken Bellme. Efter två års tid hade hon en omsättning på 7 miljoner kronor och två anställda. Hon anpassade varje produkt till sin målgrupp och personifierade produkterna så att 'man kunde köpa en del av Blondinbella.

"I snitt sålde vi för 30 000 kronor varje dag. Bellme sålde jag 2010 för att jag tröttnade lite. Efter det gick de i konkurs. Men jag kände att det var kul att driva företag. När jag var sjutton bestämde jag mig för att bli ekonomiskt oberoende."

Isabella Löwengrip insåg att Haléns var hur stora som helst men de nådde inte hennes målgrupp.

"Jag åkte dit och presenterade min idé om ett eget klädmärke (Classified) och sa att om de inte satsade på mig skulle jag gå till Ellos. De sa ja och vi satte igång. Det klädföretag går back på är de kläder som inte säljs och ligger i lager. Vi skapade bara de plagg som faktiskt fanns intresse för. Det gick bra för oss i 1,5 års tid. I år valde jag att lägga bolaget på is eftersom jag hade så mycket att göra.

Isabella startade även bloggnätverket Spotlife där hon ville samla de 25 bästa bloggarna inom olika områden i Sverige. Hon vill ha dem i sitt nätverk och sälja annonser på bloggarna.

"Till slut hade jag 25 bloggar och två säljare som sålde annonser på dem. Idag har vi 10 000 bloggar och det har blivit ett öppet nätverk. Spotlife är det roligaste jag gjort. Jag hjälper företag som Adecco att hitta personer som de inte hittar själva. Min generation är lat och söker inte jobben själva. Jag träffar många företag och hjälper dem kring att använda sociala medier. Fjällräven frågade vad deras blogg ska handla om. Jag frågade vad deras budskap är. De vill få ut människor i naturen, och det är det bloggen ska handla om."

Många stora företag misslyckas på nätet för att de inte vågar gå fullt ut enligt Isabella Löwengrip. Man måste våga få kritik och bli bättre genom den. Adecco blev bättre för att de fick kritik och besvarade den enligt henne.

Hon startade tidningen Egoboost mest för att testa enligt henne själv. Isabella var trött på att alla tidningar riktade till hennes åldersgrupp handlade om att banta eller kändisskvaller. Hon gillade tidningen Passion for business men det fanns inget liknande för hennes egen generation.

"Jag googlade hur man startar en tidning och insåg att jag behövde 450 000 kronor för att få igång projektet. Jag bad min AD att göra ett omslag innan det fanns någon tidning. Jag sa att nu är tidningen är klar och köp tre nummer för hundra kronor. Sen gjorde 5000 personer det. Problemet var att jag inte hade en tidning. Men jag ringde runt till tryckerier och distributörer och drog igång. Jag är expert på att göra saker utan att det kostar. Det är en ganska bra egenskap."

Nu har Isabella Löwengrip dragit ner en del på sina många projekt och satsar desto mer på Löwengrip Invest, hennes eget investmentbolag.

"Mitt senaste företag är Löwengrip invest. Det är där min framtid ligger. Jag har tjänat en del pengar genom åren och jag har inte valt att lägga de på Chanel-väskor. Målet är att investera pengarna i andras affärsidéer. Jag vill vara det företaget som unga människor som behöver 200-250 tusen kronor kan komma och få stöd. Det är ganska svårt men jag tror att jag har en bra fingertoppskänsla för vilka företag som kan vara bra att jobba med."

"I media har det sett ut som att det inte gick så bra för mig. Men alla nedläggningar har varit personliga beslut. I och med att jag startade allt som sextonåring har jag planer på att ta det lite lugnare den här hösten. Jag ska fortsätta driva Spotlife, investmentbolaget och bloggen."

Just nu skriver dessutom Isabella Löwengrip på en bok tillsammans med Pingis Hadenus från IDG. Boken ska handla om privatekonomi för unga tjejer.